Dini nikahlı eşi tarafından öldürüldü! Dini nikahlı eşi tarafından öldürüldü!

Olay, Rambla de Prim ile Carrer de Llull caddelerinin kesiştiği noktada, gündüz saatlerinde meydana geldi. İspanyol polisinin açıklamasına göre, Diyarbakır Kulp nüfusuna kayıtlı İlmettin Aytekin (Tekin Kartal), bir kaç gün önce bir mafya grubuyla görüşmek için Almanya'dan Barcelona'ya gelmişti. Tekin Kartal, görüşme için olay yerine yakın bir bölgede bir otel kiralamıştı.

Saldırıya ilişkin iddialara göre, uyuşturucu kaçakçılığı yapan Kartal, uzun süredir hasımları tarafından takip ediliyordu. Öğle saatlerinde otelden çıktığı sırada arkadan yaklaşan bir kişi, başına doğru bir el ateş etti. Kanlar içinde kalan Kartal olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan ise olay yerinden kaçmayı başardı. Katalan polisi, olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlattı.

Tekin Kartal'ın ismi ilk kez 2021 yılında İstanbul Şişli'de iki grubun silahlı çatışmasının ortasında kalan Okan Karaten'in kızını korumaya çalışırken başından vurularak öldürülmesiyle gündeme gelmişti. İddiaya göre, Kartal'ın otel işletmecisi gibi göründüğü ve uzun bir süredir otelin yan tarafında bulunan boş alana otopark yapmak istediği belirtilmişti.

Geçen yılın Haziran ayında yaşanan anlaşmazlık sonucu çıkan kavgada, Kartal'ın yeğeni ve yanındaki kişiler tarafından ateş açılması sonucu kuyumcu Okan Karaten hayatını kaybetmişti. Ancak, olaydan sonra gözaltına alınan Kartal, delil yetersizliğinden serbest bırakılmıştı. Silahı ateşleyerek Karaten'in ölmesine sebep olan kişi ise 1 yıl süren davanın ardından 29 yıl hapse mahkum edilmişti.

İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri geçtiğimiz Ocak ayında kentte 53 farklı suça karıştıkları belirlenen Kartallar grubuna baskın düzenlemişti. Ancak, Kartal bu operasyondan kaçmayı başarmıştı.

Tekin Kartal'ın Barselona'da öldürülmesiyle ilgili detaylar ve saldırganın kimliğiyle ilgili soruşturma devam ediyor.