Los Angeles'taki Monroe'nun mezarının bir sıra yukarısındaki ve dört boşluk solundaki yer, şimdi açık artırmayla satışa sunulacak.

Bu özel mezarın, 400 bin dolar gibi bir fiyatla alıcı bulması bekleniyor. Monroe'nun mezarı, Playboy dergisinin kurucusu Hugh Hefner'a da oldukça yakın bir noktada bulunuyor.

Japonya’da Filistin’e destek gösterisi Japonya’da Filistin’e destek gösterisi

Julien’s Auctions tarafından düzenlenen açık artırmada, Monroe'nun "The Seven Year Itch" (1955) filminden giydiği elbise, "The Misfits" (1960) filminin basın toplantısında giydiği kıyafet gibi pek çok eşya da satışa sunulacak.

Monroe'nun ilk kez Playboy dergisinin kapağında yer aldığı sayı, Elizabeth Arden markalı ruj, Hefner'ın ceketi ve ipek pijamaları gibi özel eşyalar da açık artırmada yer alacak.

Müzayede evi, bu mezar alanının tahmini değerinin en az dört katına çıkacağını düşünse de, başlangıç teklifi 50.000 dolar olarak belirlendi.

Monroe'nun 1962'deki vefatının ardından eski kocası Joe DiMaggio, onun için Westwood Village'da özel bir cenaze töreni düzenlemişti. Playboy'un kurucusu Hefner ise daha sonra Monroe'nun yanında defnedilmeyi planlıyordu.

2009'da Hefner, Los Angeles Times'a verdiği bir röportajda, "Marilyn'in yanında sonsuzluğu geçirmek, vazgeçilemeyecek kadar tatlı" ifadelerini kullanmıştı. 2017'deki vefatına kadar Hefner'in, yerini Monroe'nun yanında garanti altına almak için 1992 yılında 75.000 dolar harcadığı biliniyor.

TARİHTE BİR İLK

Marilyn Monroe, Hugh Hefner ve Playboy Enterprises'a ait olan 600'den fazla tarihi eser, 28 Mart ile 30 Mart tarihleri arasında bir araya getirilerek satışa sunulacak. Julien's Auctions'a göre, bu eserler "tarihte ilk kez bir arada" açık artırmada yer alacak.