Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, Batman merkezli Adana, Aydın, Mersin, Hakkari, Van, Mardin ve İzmir'de eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, Jandarma Genel Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın koordinasyonunda, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın da desteğiyle çalışmalar yürütüldü.

Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu Serkan Bayram, Papa Franciscus ile buluştu

Operasyonlar neticesinde, "Odacılar" olarak bilinen suç örgütünün lideri Doğan Güney'in de aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı.

Örgüt üyelerinin, sahte kiralık bungalov ev ilanlarıyla vatandaşları dolandırdığı belirlendi. Mağdurlardan elde edilen gelirler, önce yasal bahis platformlarındaki hesaplara aktarıldı ve daha sonra kendi banka hesaplarına transfer edilerek izleri kaybettirilmeye çalışıldı. Toplamda 18 bin 635 kişinin mağdur edildiği tespit edildi.

Operasyonlar kapsamında, suçtan elde edilen mal varlıklarının aklanmasıyla ilgili MASAK ile koordineli çalışmalar yapıldı ve şüphelilere ait 1283 banka hesabına el konuldu. Ayrıca, ruhsatsız tabanca, cep telefonu, sim kartı, banka ve kredi kartları ile diğer dijital materyaller de ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonların devam edeceğini ve organize suç örgütlerinin adalet önüne çıkarılacağını vurgulayarak Batman Cumhuriyet Başsavcılığı ve operasyonlara katılan jandarma ekiplerini tebrik etti.