Geçtiğimiz haftalarda İsrail'e yapılan tarihi saldırının ardından İran'da yaşanan bu ilginç olay, uluslararası basında büyük ilgi gördü. Ülkenin güneybatısındaki bir bölgede meydana gelen balık yağışı, sosyal medyada da büyük ses getirirken yetkililerden henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Bir İranlının kamerasına yansıyan görüntülerde, arabaların üzerine düşen balıklar net bir şekilde görülüyor ve hatta havada uçanları da seçilebiliyor. Bazı uzmanlar, fırtına nedeniyle balıkların havalandığını ve sonra yere düştüğünü öne sürdü.

Bu olay, geçtiğimiz yıl Çin'in başkenti Pekin'de yaşanan solucan yağmurunu hatırlatıyor. Çinli insanlar o dönemde bunun bir kıyamet alameti olduğunu düşünürken, bilim insanları bu olayı şiddetli rüzgarlara bağlamış ve Pekin'de yaşayanlara şemsiye kullanmaları konusunda uyarıda bulunmuştu.

Fransa sele teslim oldu Fransa sele teslim oldu

Gökten balık yağışı olayı, doğa olaylarının insanları şaşırtıcı şekillerde etkileyebileceğini bir kez daha gösterdi. Henüz net bir açıklama olmamakla birlikte, olayın detayları üzerinde uzmanlar çalışmalarını sürdürüyor.