Bu değişiklikleri duyuran blog yazısında, şirket, Reels'in sıralama sistemini "düzeltmeye" çalıştığını ve böylece daha az takipçisi olan hesapların erişimlerini genişletmenin daha kolay olacağını ifade etti.

İnstagramın Yeni Özelliği Sızdırıldı

ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: GPT-4o ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: GPT-4o

Şirketin durumu şöyle açıkladığı belirtildi:

"Geçmişte, içeriği nasıl sıraladığımız nedeniyle, büyük takipçilere sahip içerik oluşturucularının küçük orijinal içerik oluşturucularına kıyasla önerilerde daha fazla erişim elde ettiği görüldü." "Tüm yaratıcılara yeni kitlelere ulaşma konusunda daha eşit bir şans vermek için bunu düzeltmenin önemli olduğunu düşünüyoruz."

Instagram'ın önerilerini daha eşit hale getirmek için nasıl değiştirdiği tam olarak belli değil, ancak şirket, algoritmanın artık daha fazla takipçisi olan hesaplara öncelik vermeyeceğini iddia ediyor. Bu değişiklik "önümüzdeki aylarda" kullanıma sunulacak, bu nedenle içerik oluşturucuların bu güncellemenin etkilerini görmesi biraz zaman alabilir.

Instagram Youtube'yi Farkla Geçti

Uygulamanın "orijinal içerik" konusundaki değişiklikler çok daha hızlı olacak. Instagram, aynı içeriği iki kez tespit ettiğinde önerilerinde kopya içeriği yayınlamayacağını söylüyor.