IMF'nin düzenlediği basın toplantısında Türkiye ekonomisine yönelik soruları yanıtlayan Kammer, Türkiye'de geçen yılın ortalarında politika değişikliği gözlendiğini belirtti. Kammer, bu değişikliklerin parasal sıkılaşma ve mali konsolidasyon gibi adımları içerdiğini ve bunun Türk ekonomisinde kırılganlıkları azalttığını ifade etti.

imf

Kammer, Türkiye'nin mali taraftaki başarılarını övdü ve dezenflasyonun uzun sürebileceğini ancak politika ortamının ekonomideki kırılganlıkları azalttığını söyledi. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştüklerini belirten Kammer, Şimşek'in reformların uzun vadeli bir program olduğunu ve bu programın devam edeceğini vurguladığını aktardı.

IMF'nin Türkiye'de yeni bir programın gerekli olup olmadığına ilişkin soruya Kammer, öncelikle mevcut reform programını desteklediklerini ve Türkiye'ye ekonomi ekibinin izlediği programı tavsiye ettiklerini söyledi. Ancak Kammer, şu anda Türkiye'yi desteklemeye yönelik yeni bir IMF programı için görüşme olmadığını belirtti.

Akaryakıta indirim geldi! 3 Mayıs benzin fiyatları Akaryakıta indirim geldi! 3 Mayıs benzin fiyatları

Imf Türkiye Rapor

Kammer, gelecekteki beklentileri de paylaşarak, reformların kırılganlıkları azaltması, enflasyonu kalıcı bir şekilde düşürmesi ve yatırım için gerekli ortamı oluşturması gerektiğini dile getirdi. Bu sayede Türkiye'nin büyüme modelinde değişiklik ve büyümenin yeniden dengelenmesi sağlanabileceğini ifade etti.