Vaaz becerilerini geliştirme hizmeti için eğitim kursu Vaaz becerilerini geliştirme hizmeti için eğitim kursu

21 Nisan 2024 tarihinde gerçekleştirilen sınavın sonuçları bugün itibariyle (8 Mayıs) adayların erişimine sunuldu. Adaylar, sınav sonuçlarını 5 yıl süreyle geçerli olacak olan puanlarıyla birlikte öğrenebilirler.

ALES sonuçları açıklandı!

ÖSYM'nin duyurusuna göre, adaylar sonuçlarına T.C. Kimlik/Y.U. Numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin resmi internet sitesi olan https://sonuc.osym.gov.tr adresinden ya da mobil uygulamalarından erişebilirler.

Değerlendirme işlemleri tamamlanan ALES/1 sonuçlarına ilişkin olarak ÖSYM'nin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi: "21 Nisan 2024 tarihinde uygulanan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2024-ALES/1) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 08 Mayıs 2024 tarihinde saat 15.00’ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

2024 ales sonuçları açıklandı

ALES sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar, puanlarına ve sınav performanslarına ilişkin bilgilere erişerek, ilerleyen akademik ve mesleki planlamalarını yapabilecekler. ÖSYM tarafından açıklanan bu sonuçlar, adayların kariyer hedeflerine ulaşma yolunda önemli bir adımı temsil ediyor.