Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Türkiye genelinde hava durumu değişkenlik gösteriyor. Parçalı yer yer çok bulutlu havanın hakim olduğu Marmara (Balıkesir merkez hariç), İç Ege, Orta ve Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz (Sinop hariç), Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Isparta, Çorum, Bingöl, Muş, Hakkari ve Şırnak çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle İç Anadolu, Doğu Akdeniz’in iç kesimleri, Kastamonu çevreleri ve Kırklareli'nin kuzeyinde yağışların lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Toz taşınımı uyarısı

Güneydoğu kesimlerde ise toz taşınımı beklendiğinden görüş mesafesinde düşüş, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Yağışlar şiddetli olabilir

Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı Meteoroloji kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Yağışların şiddetli olabileceği bölgelerde sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önem taşıyor.

Sıcaklık düşecek mi ?

Hava sıcaklıklarının genellikle mevsim normalleri civarında seyredeceği ancak güneydoğu kesimlerde 3 ila 5 derece düşeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle kuzeyli yönlerden, güney ve doğu kesimlerde ise güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette eseceği belirtiliyor. Ancak Marmara’nın batısı ile Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40 -60 km/saat) rüzgarlar bekleniyor.

Bu durumda, vatandaşların meydana gelebilecek olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önem taşıyor.